Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Закарпатті двох українців судитимуть за держзраду

  • 22.07.2017, 08:28
  • 1 051

Обвинувачені намагалися створити видимість дискримінації угорськомовного населення.

У Закарпатській області судитимуть двох українців за підозрою в державній зраді. Про це повідомляє прес-служба прокуратура Закарпатської області.

Згідно з повідомленням, прокуратура вже передала звинувачувальний акт до Ужгородський міський районний суд.

"У липні 2017 слідчим Управління Служби безпеки України в Закарпатській області під процесуальним керівництвом прокуратури Закарпатської області повідомлено про підозру двом громадянам України у вчиненні державної зради, тобто діяння, умисно вчиненого громадянином України на шкоду інформаційної безпеки України шляхом надання іноземній державі, іноземній організації або їх представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України (год 1 ст. 111 КК України)", - йдеться в повідомленні.

Так, обвинувачені підозрюються у встановленні і подальшому інсценованому знищенні агітаційних стел на території Берегівського та Виноградівського районах Закарпатської області з написами угорською мовою: "Берегівський район. Земля угорської мови" і "Угорці вітають у Виноградівському районі" з метою подальшого висвітлення зазначеної акції в російських ЗМІ. Так, вони намагалися посилити напругу в регіоні, створення хибної уяви щодо дискримінації та утискання угорськомовного населення Закарпатської області.

Український тиждень

Схожі новини