Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

НСЖУ вимагає публічного звіту щодо вбивства Шеремета і нападів на журналістів

  • 19.07.2017, 14:59
  • 734

Національна спілка журналістів України вимагає парламентських слухань і публічного звіту влади щодо безпеки журналістів через нерозкриті справи убивства журналіста Павла Шеремета та побиття колег.

Про це йдеться у заяві спілки.

"Ми вимагаємо проведення парламентських слухань з питань безпеки журналістів і стану свободи слова в Україні. Адже зараз немає відчутного прогресу у розслідуваннях злочинів, скоєних проти журналістів", - наголосив голова Спілки журналістів Сергій Томіленко.

Він зазначив, що досі не розкриті злочини, скоєні проти журналістів у часи Майдану, хоча минуло вже понад три роки, немає прогресу у розслідуванні злочинів, що сталися вже за нової влади.

"Ми не бачимо чесного намагання знайти і покарати винних, тому ставимо за мету домогтися публічного звіту влади і слідства", - додав він.

Також спілка випустила газету "Злочини проти журналістів: спецрозслідування", де зібрані розслідування про убивство Павла Шеремета, побиття фотокорів Максима Требухова та Ігоря Єфімова в Києві й Черкасах у часи Євромайдану та знімальної групи телеканалу СТБ у Харкові.

Джерело: Українська правда

Схожі новини