Передплата 2024 «Добрий господар»

Тарас ХИМИЧ: «Хочемо відкрити короля Данила як людину»

  • 13.07.2017, 10:59
  • 1 259

Львівський режисер починає роботу над новим  історичним фільмом.

Тарас ХИМИЧ: «Хочемо відкрити короля Данила як людину»
Тарас ХИМИЧ: «Хочемо відкрити короля Данила як людину»

Майбутній фільм режисера Тараса Химича, відомого за численними документальними стрічками і художнім фільмом «Жива», стане гарною промоцією не лише місту Лева, а й усій країні. «Це позитивна історія, - каже про своє нове дітище Тарас Химич, — яка сталася давно-давно, але на цій самій землі, тому стосується усіх нас. Хочемо відкрити короля Данила як людину, а він був сильний, рішучий, хитрий... Сценарій написала наша команда. Ми мріяли про нього понад десять років».

Локації, де зніматимуть фільм, відповідатимуть місцям історичних подій. «На Прикарпатті ми збудуємо тогочасне містечко, - продовжує Тарас Химич. — Хочемо знімати і на Центральній Україні, і на Поділлі, адже тогочасна держава була велика і не обмежувалася Галичиною і Волинню, це фактично — Київська Русь».

Знімальна група має на меті показати не лише постать короля Данила, а й цілу тогочасну імперію. Обіцяють видовищні бої і максимальне наближення до історичної епохи. «Працюємо з реконструкторами, - розповідає виконавчий продюсер фільму «Король Данило» Олеся Галканова. — Будемо мати тренувальні табори для акторів, усі мають володіти зброєю правильно».

Роль короля Данила виконує тернополянин Олександр Алєксєєв. «Зараз відчуваю більше страх, аніж задоволення», - зізнається актор. У зйомках задіяні також каскадери та хлопці з Клубу характерників.

Режисер Тарас Химич на знімальному майданчику дає вказівки акторам.

Схожі новини