Передплата 2024 «Добра кухня»

НАТО надасть Україні обладнання супутникового зв'язку і для кіберзахисту

  • 10.07.2017, 14:39
  • 940

НАТО виділить для України близько 40 мільйонів євро на підтримку держави та розвиток деяких галузей.

Про це під час спільного брифінгу з президентом Петром Порошенком заявив генеральний секретар Альянсу Йєнс Столтенберг, повідомляє Еспресо.TV.

Він зазначив, що вони з Порошенком обговорили ситуацію на Донбасі, зокрема те, що за час конфлікту було вбито 10 тисяч людей, з них 3 тисячі мирних жителів. Він зауважив, що очевидним є те, що угоди про режим припинення вогню взоні АТО не виконуються.

"Росія повинна вивести тисячі своїх військових з України, припинити підтримувати бойовиків своїм командуванням, управлінням та озброєнням. НАТО твердо стоїть на підтримці суверенітету України. Ми не визнаємо і ніколи не визнаємо незаконної анексії Криму", - наголосив Столтенберг.

За його словами, Альянс буде й надалі надавати державі практичну допомогу, зокрема сьогодні був переглянутий комплексний пакет допомоги для України.

"Через 10 різних трастових фондів країни НАТО виділили близько 40 млн євро на підтримку України, в таких галузях, як командування і управління, кіберзахист та медреабілітація. Зараз ми працюємо над тим, щоб надати Україні обладнання супутникового зв'язку, останніми днями ми надали сучасне обладнення для кіберзахисту", - підсумував Столтенберг.

Схожі новини