Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Виконавча служба стягнула з "Газпрому" до бюджету 80 мільйонів гривень

  • 30.06.2017, 10:53
  • 673

Державна виконавча служба стягнула з АТ "Газпром" 79,8 млн гривень до бюджету у рамках штрафу, накладеного Антимонопольним комітетом України на російську компанію.

Про це на прес-конференції в Києві в четвер повідомив заступник глави Міністерства юстиції України з питань виконавчої служби Сергій Шкляр, передає "Інтерфакс-Україна".

"Рішення щодо "Газпрому", яке було ухвалене АМКУ на 171 млрд гривень і яке потім було предметом розгляду в господарських судах, надійшло на виконання до ДВС і нині виконується", - заявив Шкляр.

"Зараз маємо такі результати: 79,8 млн гривень уже стягнуто з боржника і перераховано до держбюджету. Здійснюємо подальші виконавчі дії в цьому напрямі", - сказав він.

Як повідомлялося, Господарський суд Києва вирішив стягнути 79,877 млн гривень дивідендів ПрАТ "Газтранзит" (Київ, частково належить російському "Газпрому") у рамках примусового стягнення з ПАТ "Газпром" штрафу Антимонопольного комітету України.

"Газпрому" і "Нафтогазу" належить по 40,2174% акцій "Газтранзиту", ще 19,5652% акцій - турецькій компанії Turusgas. У січні 2016 року АМКУ оштрафував ПАТ "Газпром" на 85 млрд грн за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту природного газу України.

Схожі новини