Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Порошенко: "Нормандський формат буде лишатися в силі"

  • 16.05.2017, 19:53
  • 1 162

Адміністрації президентів України і Франції працюють над підготовкою телефонної розмови.

Президент Петро Порошенко повідомив, що вже відбулися перші контакти української сторони з адміністрацією нового президента Франції Еммануеля Макрона. Про це інформує прес-служба глави держави.

«Мій основний радник із зовнішньої політики пан Костянтин Єлісєєв спілкується з новим дипломатичним радником Президента Макрона. І ми працюємо зараз над підготовкою до телефонної розмови. Але перший сигнал, який ми отримали з Парижа, Берліна є достатньо обіцяючим - що функціонування Нормандського формату буде лишатися в силі", - зазначив Порошенко, відповідаючи на питання, щодо очікувань від нового Президента Франції і подальшої долі Нормандського формату.

Він розповів, що мав можливість поспілкуватися з Макроном до його обрання президентом Франції.

«Голосування за президента Макрона стало ефективною демонстрацією відповідального вибору французького народу. Спроба популіста розповсюдити євроскептичні настрої серед французького населення не вдалася», - сказав український президент.

Як повідомлялося, 20 травня Петро Порошенко відвідає Берлін і зустрінеться з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель для підготовки засідання переговорної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі в "нормандському форматі". Глава української держави також заявив, що США вже залучені до роботи "нормандського формату" і будуть продовжувати роботу в його рамках.

Також міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що Порошенко під час майбутньої зустрічі з Меркель обговорить три основні теми - тиск на РФ в контексті деескалації ситуації на Донбасі, євроінтеграцію України та допомогу Німеччини в проведенні реформ в Україні.

Джерело: УТ

Схожі новини