Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Фатімі Папа Римський канонізує дітей-пастухів - свідків пророцтва Діви Марії

  • 13.05.2017, 17:17
  • 3 122

Папа Римський Франциск у суботу, 13 травня, канонізує двох дітей-пастухів, яким, як вважає католицька церква, рівно 100 років тому, 13 травня 1917 року, у португальському місті Фатіма явилася Діва Марія. Про це інформує ВВС.

У Фатімі Папа Римський канонізує дітей-пастухів - свідків пророцтва Діви Марії
У Фатімі Папа Римський канонізує дітей-пастухів - свідків пророцтва Діви Марії

Богородиця розповіла дітям про майбутні події ХХ сторіччя. Церемонія канонізації дітей відбудеться у Фатімі під час меси, яку проведе понтифік.

«Ми визнаємо блаженних Францішка Марту і Жасінту Марту святими», - сказав понтифік перед початком меси. Його слова присутні на богослужінні зустріли гучними оплесками.

Вранці у суботу в офіційному мікроблозі понтифіка написали: «Завжди, коли ми звертаємо свій погляд на Діву Марію, ми знову приходимо до віри в животворящу природу любові і доброти».

У п'ятницю Папа Римський Франциск прибув з паломницькою поїздкою в Португалію, щоб відвідати містечко Фатіма, де, на переконання католицької церкви, відбулося об'явлення Діви Марії дітям, які пасли овець. В ці дні в Фатімі зібралися близько мільйона паломників. Влада Португалії, чекаючи на великий потік паломників, тимчасово посилила прикордонний контроль. Понтифік прибув до Фатіми на вертольоті з Лісабона і ввечері здійснив поїздку по місту в своєму папамобілі. Під час Вігілії (всеношної) у каплиці, що побудована, як вважається, на місці явлення Діви Марії, понтифік говорив про необхідність гармонії між усіма людьми і застерігав від воєн, які «розривають світ на частини».

Як стверджує римсько-католицька церква, 13 травня 1917 року поблизу Фатіми дітям-пастухам - Франсишку і Жасінті, а також їх кузині Лусії з'явилася Богородиця. Вона нібито розповіла їм про майбутню революцію в Росії, про закінчення Першої світової війни, про Другу світову війну, а

Франсишку і Жасінта померли у 1918 році під час епідемії іспанки, яка вразила тоді Європу. Обряд зарахування дітей до лику блаженних (беатифікація), який передує канонізації, у 2000 році провів Іоан Павло II. Беатифікація Лусії дос Сантош, яка записала так звані «три таємниці Фатіми», почалася після її смерті в 2005 році і поки що триває.

Слід зазначити, що Три таємниці Фатіми - це пророцтва, записані Лусією через роки після того, як їй і її кузенам з'явилася Діва Марія. Лусія провела все життя черницею в монастирі в Коїмбре. Навколо цих пророцтв досі існує величезна кількість пересудів і суперечок. Перші дві таємниці були розкриті нею в 1942 році, деталі третьої стали відомі лише у 2000 році.

Джерело: zaxid.net

Схожі новини