Передплата 2024 ВЗ

У Польщі скоїли два жорстокі напади на українців

  • 04.05.2017, 20:44
  • 3 002

Через особливість злочину та жорстокість зловмисників суд взяв всіх підозрюваних під варту на 3 місяці.

У Польщі правоохоронці зареєстрували два напади на українців, скоєні на національному ґрунті. Про це повідомляє Польське радіо.

Згідно з повідомленням, напади сталися впродовж кількох останніх днів у Ченстохові та Новій Гуті.

Так, у Ченстохові троє поляків атакували групу з трьох українців. Нападники били постраждалих і ображали їх. Кривдники арештовані на три місяці, їм висунуто звинувачення у побитті і приниженні на національному ґрунті.

Крім того, схожих інцидент стався в Новій Гуті, де троє поляків напали на 17-річного українця, який зі своїм польським знайомим грав у баскетбол на шкільному майданчику. Нападники жорстоко побили українця палицями із вбитими до них цвяхами. Підозрюваних арештовано також на три місяці, їм загрожує до восьми років ув’язнення.

За даними слідства, в обох випадках причиною нападу була національність громадян України.

«Через особливість злочину та жорстокість зловмисників суд взяв всіх підозрюваних під варту на 3 місяці», - розповів речник малопольської поліції Себастіан Ґлєнь.

Нагадаємо, у листопаді 2016 року в Польщі затримали чотирьох чоловіків за жорстоке побиття українця. Згодом стало відомо, що в польському місті Рудник-над-Сяном поляки побили двох українців.

Джерело: УТ

Схожі новини