Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

12 кандидатів до Верховного Суду провалили тест з доброчесності

  • 28.04.2017, 16:12
  • 973

Серед причин – наявність у претендентів майна, яке не відповідає їхнім офіційним доходам, порушення суддівської етики та порушення прав людини.

12 кандидатів до Верховного Суду провалили тест з доброчесності, передає "5 канал". Йдеться про дев'ять чинних суддів, двох адвокатів та одного науковця.

На співбесіді вони набрали за цим показником нуль балів. Іще раніше Громадська рада доброчесності рекомендувала одразу відмовити цим кандидатам. Серед причин — наявність у претендентів майна, яке не відповідає їхнім офіційним доходам, порушення суддівської етики та порушення прав людини. Тепер такий висновок громадських активістів підтримала й Вища кваліфікаційна комісія суддів, яка й має сформувати новий склад Верховного суду.

"12 кандидатів не підтвердили здатність здійснювати правосуддя. Що це значить? Це коли колегія ВККС… Наприклад я працюю в колегії, яка спілкується з кандидатами в адміністративній спеціалізації, що проходять конкурс в адміністративний касаційний суд Верховного суду. Тож колегія ВККС погоджується з негативним висновком ГРД, або переконується у недоброчесності кандидата під час співбесіди", — заявив голова ВККС Сергій Козьяков.

Джерело: 5.ua

Схожі новини