Передплата 2024 «Добрий господар»

У Липецьку офіційно закрили фабрику Roshen

  • 26.04.2017, 09:31
  • 1 709

У російському Липецьку почали звільняти співробітників кондитерської фабрики Roshen, котра належить Президенту України Петру Порошенко.

Про це пише «Комсомольская правда».

На початку року керівництво підприємства оголосило про закриття виробництва «з економічних і політичних причин», а офіційне закриття фабрики відбулося 24 квітня.

Загалом планується скоротити 700 осіб. Перших 85 працівників розрахували цього понеділка, розповів перший заступник начальника управління праці та зайнятості Липецької області Віктор Кірей.

«Людям зробили розрахунок, видали документи. Тепер вони стануть на облік в центр зайнятості. В принципі, у них досить вигідні умови скорочення, тому влаштовуватися на нову роботу вони не поспішають. За перші 2 місяці вони отримують так звану вихідну допомогу в розмірі колишньої зарплати, якщо не знайдуть за цей період роботу, то стільки ж отримають і за третій місяць. А далі вже тільки допомога в розмірі 4900 рублів. Але ми ведемо активну роботу з людьми, роз'яснюємо, що краще якомога швидше підшукати собі нову роботу, пропонуємо вакансії. Багато хто цікавиться перенавчанням», — розповів Кірей.

Другу партію співробітників розрахували у вівторок, 25 квітня. Невдовзі будуть звільнені ще близько 85 осіб.

Видання зазначає, що середня зарплата працівників підприємства становила 30-34 тис. рублів.

До слова, корпорація Roshen, один з найбільших в Україні виробників кондитерських виробів, включає Київську, Маріупольську (Донецька обл.), Кременчуцьку (Полтавська обл.) і дві Вінницькі кондитерські фабрики, масломолочний комбінат «Бершадьмолоко», Літинський племзавод (обидва — Вінницька обл.), а також Липецьку кондитерську фабрику «Рошен», Клайпедську кондитерську фабрику (Литва) і фабрику BonbonettiChoco (Угорщина).

Власником корпорації є президент України Петро Порошенко. Під час виборчої кампанії у 2014 році він обіцяв продати Roshen, найнявши для цього інвестиційну компанію Rothschild і українську інвестгруппу «Інвестиційний капітал України» (ICU). Однак через відсутність покупців в січні 2016 року був підписаний договір, за яким Порошенко передав свою частку в корпорації в незалежний «сліпий» траст. Банк-управитель трасту має також 4-річну довіреність на переговори про продаж активів.

Джерело: zaxid.net

Схожі новини