Передплата 2024 «Добрий господар»

Ксенія Собчак закликала Володимира Путіна припинити обговорювати секс-меншини

  • 24.04.2017, 12:01
  • 1 297

Російська телеведуча Ксенія Собчак закликала президента РФ Володимира Путіна вольовим рішенням вилучити з громадської дискусії питання про права представників нетрадиційної сексуальної орієнтації в Росії в усіх її регіонах, включаючи Чечню.

Чергове щотижневе звернення Собчак до Путіна показав телеканал «Дощ». На думку телеведучої, їй незрозуміло, чому нескінченне обговорення того, що можна, а що не можна геям, стало вічною темою для публічних дискусій.

«Мне кажется, необходимо дать понять, что геи — это больше не смешно. Это трагедия людей, живущих в крайне враждебном окружении. Этих людей надо понять и принять. Государство ни при каких обстоятельствах не должно лезть в трусы своим гражданам», - сказала Ксенія Собчак в черговому телезверненні до президента.

Вона назвала «абсолютним середньовіччям» те, що було після публікації розслідування «Нової газети» про переслідування представників секс-меншин в Чечні. При цьому таку характеристику Собчак дала не тільки щодо заяв духовних і світських лідерів у самій республіці, а й щодо висловлювань деяких політиків у Москві, привівши в приклад депутата Держдуми Віталія Мілонова, відомого своєю крайньою публічної гомофобією.

На думку Собчак, те, що Путін допускає подібне, тим більше дивно, при тому, що президент в одному з інтерв'ю визнав, що сам працює з такими людьми і навіть іноді їх нагороджує за сумлінну працю.

«Если мы хотим быть высокотехнологичной страной, с импортозамещением, с ГЛОНАССОМ и прочими прелестями цивилизации, мы, наконец, должны прислушаться к Фаине Раневской и дать возможность людям распоряжаться собственной жопой. Даже в Чечне. Где бы то ни было», - закликала телеведуча главу держави.

На початку квітня «Нова газета» опублікувала розслідування фактів про незаконні затримання, тортури і вбивства геїв в Чечні. За цим послідувала гостра реакція світських і духовних властей Чеченської республіки, в якій журналісти угледіли загрози собі і звернулися за захистом в правоохоронні органи. Кремль заявив про те, що наведені в «Новой газете» факти не знаходять свого підтвердження, але будь-які суперечки з журналістами повинні вирішуватися цивілізованим способом.

На цьому тижні тема також обговорювалася на особистій зустрічі президента Володимира Путіна з главою Чечні Рамзаном Кадировим.

Схожі новини