Передплата 2024 «Добра кухня»

СБУ назвала замовника обстрілу консульства у Луцьку і провокації на Львівщині

  • 31.03.2017, 18:08
  • 1 250

Обстрілом Генконсульства Польщі в Луцьку та спробу перекриття міжнародної траси Львів – Рава-Руська організували спецслужби Російської Федерації. Замовником провокацій є лідер радикальної громадської організації «Наждак» Микола Дульський. Про це повідомила прес-служба СБУ.

«У 00:08 29 березня в адміністративне приміщення Генерального Консульства Республіки Польща у Луцькувлучив постріл з ручного протитанкового гранатомета. А в 10:15 того ж дня група у складі приблизно ста осіб намагалася перекрити рух автотранспорту на трасі «Львів — Рава-Руська». Час і спосіб проведення акцій свідчать про координацію обох провокацій з метою загострення українсько-польських міждержавних стосунків та оперативної обстановки у середині держави», — йдеться у повідомленні на сайті СБУ.

За інформацією СБУ, серед учасників перекриття дороги на Львівщині, які вимагали припинити геноцид поляків в Україні, був лише один етнічний поляк. Усі інші — це або підлітки, або особи без постійного місця проживання, й усі вони отримували гроші за участь у перекритті руху. Правоохоронці затримали та допитали 92 учасників цієї провокації.

Як встановила СБУ, організатором провокацій є лідер радикальної громадської організації «Наждак» Микола Дульський, який переховується на території РФ і якого розшукують українські правоохоронці за погрозу вбивства. Також встановлено, що його група причетна до замовних протестних заходів 15 березня біля Центрвиборчкому.

За інформацією радника міністра внутрішніх справ України, народного депутата Анатолія Геращенка, Дульський є причетним і до нападу на голову Інституту Національної пам'яті Володимира В'ятровича.

Відомо, що на місцевих виборах 2015 року Микола Дульськийбалотувався на посаду мера Києва, як самовисуванець.

За даними єдиного державного реєстру, ГО «Наждак» зареєстроване у жовтні 2014 року у Києві.

Джерело: Zaxid.net

Схожі новини