Передплата 2024 «Добрий господар»

"Чорні" судді. Правозахисники оприлюднили списки суддів, які позбавляли волі українців у Криму

  • 31.03.2017, 19:05
  • 1 340

Метою цих списків є продовження документування справ, які пов’язані з політичними мотивами.

Кримська правозахисна група оприлюднила списки суддів Криму, які виносили рішення про позбавлення волі громадян України. Про це повідомили у Центрі інформації про права людини у п'ятницю, 31 березня.

Зазначається. що до списку увійшли судді, які позбавляли волі громадян України, порушуючи їхні права на справедливий суд та на ефективні засоби правового захисту, при очевидній фальсифікації доказів та/чи застосування інших незаконних методів слідства, зокрема тортури.

"Прийняття таких рішень було пов’язано з політичними мотивами та упередженим ставленням суддів до громадян України з політичних чи релігійних переконань, або через свободу вираження поглядів, через свободу мирних зібрань й асоціацій", - йдеться у повідомленні.

За словами координата Кримської правозахисної групи Ольги Скрипник, мета цих списків продовжити документування справ, які пов’язані з політичними мотивами.

"На жаль, такі справи тільки збільшуються. І цей список суддів відображає лиш основні справи, де ми показуємо масштаб політичних переслідувань. Ці судді не тільки виносили певні рішення, вони все також на посадах і продовжують виносити незаконні рішення", - додала вона.

Повідомляється, що частина матеріалів будуть корисні для розслідування випадків незаконного позбавлення волі, та використовуватимуться для захисту українських громадян у міжнародних інстанціях. Що стосується суддів та інших осіб, причетних до порушень прав людини, ці матеріали передаються і використовуються правоохоронними органами України.

Джерело: Український тиждень

Схожі новини