Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Волонтери опублікували докази перекидання до України російських танкістів для Гааги

  • 30.03.2017, 20:00
  • 1 777

Міжнародна розвідувальна спільнота оприлюднила конфіденційні дані, які були знайдені у комп'ютері начальника штабу розвідувального батальйону 136-ой бригади ЗС РФ.

Міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm відкриває серію публікацій в яких будуть продемонстровані зведені дані розвідки відкритих джерел (OSINT), переплетені і підтверджені закритими конфіденційними даними, витягнутими з комп'ютерних систем начальника штабу розвідувального батальйону 136-ой омсбр ЗС РФ (в / ч 63354).

Зазначається, що закрита частина інформації для зведеного аналізу була ексклюзивно надана волонтерам InformNapalm хактівістом Українського кіберальянса (UkrainianCyberAlliance, UCA і КіберХунти).

Дорошенко Олег Володимирович став об'єктом досліджень хактивістів UCA після перебування на Донбасі, де заходив у свою особисту поштову скриньку з комп'ютера начальника розвідувального управління 2-го Армійського Корпусу терористичної організації «ЛНР». На Донбасі знаходився у відрядженні в період, ймовірно, з осені 2014 до зими 2015 року. Обіймав посаду начальника штабу розвідувального батальйону 136-ой омсбр ВС РФ (в / ч 63354), знаходився в званні капітан ЗС РФ.

Активістами було отримано документальне підтвердження факту перекидання військовослужбовців з Буйнакська (в / ч 63354) до кордону з Україною в серпні 2014 року, зокрема - в населений пункт Поповка (Кам'янський район Ростовська область РФ), що всього в 18 км від Ізвариного (Краснодонський (Сорокинський) район, Луганська область, Україна).

В офіційних наказах, які зберігав Дорошенко, чітко розділені параграфи про вибуття і прибуття військовослужбовців з полігонів і відряджень, в госпіталі і відпустки. Відправлення в Поповку проводилася згідно бойового розпорядження начальника штабу військової частини 47084 № 015 від 12.08.14 р

За номером частини числиться управління 58-ї загальновійськової армії Південного військового округу РФ (Республіка Північна Осетія - Аланія, м Владикавказ). Її командиром на той момент був Гурульов Андрій Вікторович. Нагадаємо, що Гурульов проходить в рамках розслідування Генеральної прокуратури України за фактом злочинів проти основ національної безпеки України.

Відрядження військовослужбовців з Буйнакську супроводжувалася особистою присутністю і керівництвом командира військової частини №63354 гвардії полковника Лебідки Михайла Борисовича, що підтверджується Наказом по стройовій частині.

Завдяки зламаній пошті капітана Дорошенка стало відомо, що група Буйнакських військовослужбовців в прикордонному з Україною населеному пункті Поповка Кам'янського району налічувала близько 500 осіб у складі розвідників, танкістів, артилеристів і ін.

У наказах по військовій частині влітку-восени 2014 "службове відрядження" було змінено і викладено в редакції "виконання завдань в складі угруповання військ (сил) «Південь» на території Ростовської області", підставою для цього, як ми вже згадували вище, стало бойове ра поряжение, а в деяких випадках - телеграми начальника штабу 58-ї армії. Саме це поняття об'єднує документацію по знайденим і поміченим нами в Україні військовослужбовцям з Буйнакську.

Серед наказів також згадується ще одне бойове розпорядження Командувача 58-й Армією. У даному випадку воно носить формулювання «виконання бойового завдання в Республіці Південна Осетія з примусу Республіки Грузія до миру». Це ще раз говорить, що розпорядження носять саме бойовий, а не навчальний характер.

Військовослужбовці 136-ї омсбр ВС РФ відповідно до наказів приступили до виконання бойових завдань у складі угруповання військ «Південь» з зазначених дат за категоріями.

Завдяки інформації з наказів про відправку Буйнакських танкістів в 2014 році в прикордонний з Україною район, було знайдено інших нагороджених за участь у війні проти України.

Дані матеріали виступлять додаткової доказовою базою для майбутніх не тільки міжнародних судів.

Схожі новини