Передплата 2024 «Добрий господар»

ГПУ повідомила про підозру заступниці мера Харкова

  • 24.03.2017, 14:04
  • 1 035

Заступнику міського голови з питань містобудування, архітектури та земельних відносин Харківської міської ради повідомили про підозру.

Про це повідомили у прес-службі ГПУ, передає Тиждень.ua.

Слідчі з’ясували, що вказана особа, зловживаючи службовим становищем, впродовж 2008 — 2009 років незаконно передала 25 га землі у Харкові. Вартість цієї землі оцінюють у 128 млн грн.

Також про підозру повідомлено чотирьом членам обслуговуючих кооперативів за ч. ч. 3, 5 ст. 27, ч. 4 ст. 190 КК України.

ГПУ зазначає, що заступниця мера діяла у змові з іншими особами в інтересах, зокрема, осіб, наближених до високопосадовців Харківської міської ради, впродовж 2008-2009 років сприяла вирішенню питань щодо безоплатного надання у власність обслуговуючим кооперативам земельних ділянок нібито для будівництва багатоквартирних будинків з метою покращення житлових умов їх членів.

Відтак члени обслуговуючих кооперативів шляхом обману отримали у власність земельні ділянки на території Харкова загальною площею понад 25 га, вартістю понад 128 млн грн.

На даний час вирішується питання щодо застосування стосовно підозрюваної запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Разом з цим, стосовно одного з керівників обслуговуючих кооперативів судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю сплати застави у розмірі 2,4 млн грн, одну особу оголошено у розшук та стосовно ще однієї вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Зазначимо, упродовж 2006-2010 років міським головою Харкова був Михайло Добкін. Зараз міську раду очолює Геннадій Кернес.

Схожі новини