Передплата 2024 «Добра кухня»

Нацкомісія не буде знижувати оптові ціни на електроенергію

  • 18.03.2017, 20:49
  • 1 448

Від 1 квітня оптовий ринковий тариф на електроенергію замість запланованого раніше зниження на 5,8% може навпаки здорожчати на 1%.

Нова ціна до кінця 2017 року може скласти 1354,98 грн за МВт/год (без ПДВ). Відповідний проект рішення опублікований на сайті Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), а розглянуть його на засіданні 23 березня, повідомляє ТСН.

Керівник НКРЕКП Дмитро Вовк пояснив необхідність підвищення тарифу браком вугілля для виробництва електроенергії. Тож вугілля доведеться закуповувати за кордоном за вищою ціною.

"Безсумнівним на сьогодні є дефіцит вугілля (як і природного газу) і його потреба купувати за кордоном за ціною до 100 доларів США за тонну та ще актуальнішим доведення власного видобутку до потреб країни, що не може бути безкоштовним, як і "газ українського видобутку", - зазначив Вовк. Більше читайте тут: https://tsn.ua/groshi/nackomisiya-peredumala-znizhuvati-optovi-cini-na-elektroenergiyu-i-zayavila-pro-zdorozhchannya-898682.html

Схожі новини