Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Французька компанія розробить для Львова проект нового сміттєпереробного заводу

  • 17.03.2017, 17:38
  • 1 433

Французький уряд надасть Львову 650 тис. євро на розробку стратегії поводження з сміттям

Французька компанія розробить для Львова проект нового сміттєпереробного заводу
Французька компанія розробить для Львова проект нового сміттєпереробного заводу

У п’ятницю, 17 березня, у Львівській міській раді відбулось підписання меморандуму між мерією Львова та французькою компанією «Еджіс». У рамках меморандуму компанія «Еджіс» розробить проект рекультивації Грибовицького сміттєзвалища, стратегію поводження з відходами у Львові, а також проект нового сміттєпереробного комплексу, повідомляє zaxid.net.

«Мешканці Грибович та Малехова неодноразово висловлювали побажання, щоб експертизу і проектне рішення розробляли ті компанії, які мають міжнародну репутацію і досвід реалізації схожих проектів в інших країнах. Наш полігон є один із найбільших в Україні. Він запрацював після Другої світової війни, як полігон для сотні найбільших промислових підприємств області. Це дуже складний полігон», - сказав Андрій Садовий, мер Львова.

Він додав, що компанія «Еджіс» виконувала проект для рекультивації полігону у Марселі, який вважався одним із найбільших у Європі.

За словами Ізабель Дюмон, Надзвичайного та Поважного Посла Франції в Україні, 3 березня Франція виділила 650 тис. євро для реалізації цього проекту. Гроші напряму отримуватиме французька компанія «Еджіс».

Компанія розроблятиме стратегію збору, переробки та утилізації відходів у Львові. Виконавця рекультивації Грибовицького сміттєзвалища визначать на міжнародному конкурсі, який планують оголосити цьогоріч. Садовий додав, що рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища будуть проводити за кошти Європейського банку.

Джерело: zaxid.net

Схожі новини