Передплата 2024 ВЗ

НБУ озвучив пропозиції щодо санкцій проти російських банків

  • 15.03.2017, 20:00
  • 1 077

Зокрема, регулятор пропонує запобігти виведенню капіталу за межі країни.

Національний банк України озвучив свої пропозиції санкцій щодо банків, в капіталі яких є частка державних банків Російської Федерації.

Зокрема, регулятор запропонував санкції у вигляді запобігання виведення капіталу за межі країни.

"Застосування таких санкцій означає заборону здійснення будь-яких фінансових операцій на користь материнських банків: це надання міжбанківських кредитів, депозитів, субординованих боргів, покупки цінних паперів, розміщення коштів на коррахунках та інших подібні операцій", - пояснив перший заступник глави НБУ Яків Смолій на брифінгу в середу.

"Це також заборона виплати дивідендів, відсотків, повернення міжбанківських кредитів, коштів з коррахунку і субординованого боргу. Також пропонуємо заборонити розподіл прибутку і розподіл капіталу", - додав він.

Заступник глави НБУ Катерина Рожкова уточнила, що санкції пропонуються не в зв'язку з указом президента РФ Владіміра Путіна про прийом так званих паспортів "ДНР"/"ЛНР" і обліку їх російськими банками, а з метою збереження фінансової стабільності і повного виконання українськими банками з державним російським капіталом зобов'язань перед клієнтами.

Також наголошується, що санкції залишають можливість для продажу банків.

Джерело: тиждень.ua

Схожі новини