Передплата 2024 ВЗ

Disney відмовилася вирізати гей-сцену з "Красуні і чудовиська"

  • 15.03.2017, 17:40
  • 1 092

Компанія Disney заявила, що не стане вирізати гей-сцену з фільму "Красуня і чудовисько" для прокату в Малайзії на вимогу влади країни

Компанія Disney заявила, що не стане вирізати гей-сцену з фільму "Красуня і чудовисько" для прокату в Малайзії на вимогу влади країни, передає Бі-бі-сі.

Прокат фільму повинен був стартувати в Малайзії у вівторок, проте був відкладений на невизначений термін.

Згідно з сюжетом картини, персонаж на ім'я Лефу (чиє ім'я перекладається з французької як Божевільний) є другом головного антагоніста Гастона, і в якийсь момент починає відчувати до нього романтичні почуття.

Гомосексуалізм в Малайзії вважається злочином як за релігійними законами, так і згідно з кримінальним законодавством.

Напередодні малайзійський комітет з цензури заявив, що фільм буде випущений в прокат тільки за умови видалення епізоду, де показана сексуальна орієнтація персонажа.

"Це лише одна коротка сцена, але її показ неприпустимий, оскільки фільм подивляться багато дітей", - заявив агентству Ассошіейтед прес глава комітету Абдул Халім Абдул Хамід.

Режисер фільму Білл Кордон відзначив, що "Красуня і чудовисько" - перший фільм студії Disney, в якому присутній персонаж, який відкрито заявляє про свою гомосексуальність.

Джерело: liga.net

Схожі новини