Передплата 2024 ВЗ

Поліція відкрила справу через конфлікт між нардепом і учасниками торгівельної блокади

  • 07.03.2017, 18:09
  • 1 121

У Донецькій області на станції Кривий Торець між учасниками торгової блокади і народним депутатом, яка переконувала припинити блокаду, виник конфлікт, в ході якого постраждав журналіст.

Про це у вівторок повідомили у відділі комунікації поліції Донецької області, передає Укрінформ.

«Учора, 6 березня, на залізничній станції Кривий Торець стався конфлікт між народним депутатом і учасниками блокади, під час якого також в ході конфлікту були нанесені тілесні ушкодження журналістові інформаційного агентства. Поліцейськими усі факти зареєстровані, проводиться перевірка», - сказано в повідомленні.

Правоохоронці пояснили, що близько 18:30 в чергову частину Торецького відділення поліції надійшло повідомлення про те, що на залізничній станції Кривий Торець відбувається конфлікт між народним депутатом і учасниками блокади, з приводу того, що депутат намагалася переконати припинити блокування залізничних колій. Народний депутат знаходилася зі своїм помічником, журналістом інформаційного агентства.

Під час суперечки з боку блокувальників звучали зневага і загрози на адресу народного депутата, крім того, невідомі кілька разів кинули в неї яйцями. На місці події з боку блокувальників був присутнім інший народний депутат, що вступив в конфлікт з журналістом.

Представник ЗМІ після зіткнення звернувся в поліцію з приводу спричинення йому тілесних ушкоджень і заволодіння його особистим майном народним депутатом з боку блокувальників.

За його зверненням факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою кваліфікацією за ст.186 «Грабіж» Кримінального кодексу України.

На місці працювала посилена слідчо-оперативна група Торецького відділення поліції. Під час першочергових дій поліцейські присікли конфлікт. Обставини події встановлюються. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст. 296 «Хуліганство» Кримінального кодексу України.

У поліції не назвали ані імен народних депутатів, ані імені журналіста.

У поліції нагадали, що залізничну колію на переїзді станції «Кривий Торець» в смт Щербинівка заблоковано з 10 лютого, також блокують захоплений електровоз з 47 вагонами. За цими фактами слідчим відділенням Торецького відділення поліції розпочато досудове розслідування за ч. 1 ст. 279 «Блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства» і ч. 2 ст. 278 «Викрадення або захоплення залізничного рухомого складу, повітряного, морського або річкового судна» Кримінального кодексу України.

Схожі новини