Передплата 2024 «Добре здоров’я»

САП заявила, що готова надати Молдові докази злочинів судді Чауса

  • 06.03.2017, 09:56
  • 717

Холодницький не виключає, що Чаус проситиме в Молдові політичного притулку.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура готова надати докази кримінального характеру злочинів судді Дніпровського райсуду Києва Миколи Чауса, якщо він буде просити політичного притулку в Молдові. Про це заявив керівник САП Назар Холодницький в ефірі телеканалу ICTV в неділю, передає "Інтерфакс-Україна".

"Можуть бути такі моменти, коли він буде мотивувати і просити політичного притулку, але все ж таки треба обґрунтувати, в чому його переслідують. У свою чергу, ми в разі надходження запиту з Молдови, готові надати всі докази, які підтверджують неполітичний характер його кримінального переслідування, які підтверджують суто кримінальний, корупційний характер скоєних злочинів. Тому від нас ніякої затримки не буде", - сказав Холодницький.

Він нагадав, що Чауса затримали в Молдові.

"Така процедура (затримання - Ред.) передбачена, що йому обирається тимчасовий або, як називають, адміністративний арешт і після того, як обирається цей запобіжний захід починається процедура екстрадиції. Тобто молдовська сторона вивчає всі надані матеріали і має право вимагати від України - у антикорупційного бюро і нашої прокуратури, додаткові матеріали в разі необхідності, і приймає рішення про видачу або невидачу правопорушника", - роз'яснив Холодницький.

Він підкреслив, що САП готова сприяти процесу екстрадиції Чауса. "Ми готові в свою чергу сприяти процесу, ми самі зацікавлені в його якнайшвидшій екстрадиції", - сказав Холодницький.

Схожі новини