Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Госпітальєри» – на ротацію, «Елька» – на ремонт

  • 23.02.2017, 19:11
  • 1 715

Під «білим будинком» та біля Ратуші Івано-Франківська збирали кошти на ремонт легендарного авто.

«Госпітальєри» – на ротацію, «Елька» – на ремонт
«Госпітальєри» – на ротацію, «Елька» – на ремонт

Автомобіль «Елька» медичного батальйону «Госпітальєри» привезли в Івано-Франківськ для ремонту. Для збору необхідних коштів авто, продірявлене кулями, поставили спочатку біля будівлі облдержадміністрації, а згодом біля міської Ратуші. Поряд з автомобілем — скринька для пожертв.

«Ми привезли нашого бойового коня, який потребує ремонту. На передовій відремонтувати машину складно, ми самі з Івано-Франківська, приїхали на ротацію, тому й притягнули авто сюди.

Вирішили поставити його під адмінбудівлею, аби нагадати усім, що війна нікуди не поділася, вона поруч. Переважно ми ремонтуємо авто за свій рахунок, але не завжди можемо оплатити необхідну для ремонту суму», — розповів капелан, водій-парамедик медичного батальйону «Госпітальєри» Сергій Мороз.

Для ремонту «Ельки» потрібно близько 15-20 тисяч гривень. Деякі запчастини для автівки знайомі пообіцяли дати безкоштовно. Тут, крім ремонту мотора, потрібно змінити колеса, повставляти вікна, які повилітали від вибухів.

Перелік своїх потреб «Госпітальєри» виставляють на сторінці у мережі «Фейс­бук». Сергій Мороз каже, що на передовій зараз найменше проблем з їжею, зате постійно потрібні медикаменти. Також батальйон витрачає багато пального, протягом місяця близько 2-2,5 тонни дизельного пального для роботи на передовій.

Машина «Елька» потрапила на передову ще у 2014 році. Працювала в Пісках, біля Донецького аеропорту, в Старогнатівці та Широкиному. Після ремонту авто знову поїде на передову.

Фото автора

Схожі новини