Передплата 2024 «Добрий господар»

Холодницький пояснив, як вдалося втекти важливому фігурантові "газової справи" Онищенка

  • 23.02.2017, 18:19
  • 1 230

Детективам НАБУ вже надано відповідні доручення про організацію розшуку підозрюваного.

Утік один із фігурантів провадження щодо нардепа-втікача Олександра Онищенка Сергій Свіченко. Про це в Facebook повідомив голова Спеціальної антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

За його словами, судом було відмовлено в застосуванні запобіжного заходу у вигляді взяття під варту щодо Свіченка.

«Не знаю чи буде соромно судді, яка так легковажно віднеслася до обґрунтованих доводів прокурорів САП про необхідність взяття під варту підозрюваного Свіченка С.О., безпосередньо після його затримання при спробі втечі на кордоні України з Російською Федерацією. Цікавим є те, що суд "врахував" доводи сторони захисту, що пан Свіченко їхав до Росії на день народження свого дядька, якому виповнилося 80 років, що знайшло своє відображення у відповідній ухвалі суду, і геть не почув доводи прокурорів САП про реальну загрозу втечі підозрюваного. На цей раз, мабуть, підозрюваний Свіченко поїхав привітати когось з «23 фєвраля», - зазначив Холодницький.

Він також наголосив, що наразі у кримінальному провадженні оголошені в розшук Онищенко і ще восьмеро підозрюваних.

«Детективам НАБ України уже надано відповідні доручення про організацію розшуку підозрюваного», - підсумував голова САП.

Як повідомлялося, раніше про втечу Свіченка повідомили ЗМІ.

Нагадаємо, НАБУ та САП викрили організаторів схеми з розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з Укргазвидобування, в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 мільярдів гривень. Встановлено причетність до організації даної схеми народного депутата Олександра Онищенка. Головними організаторами злочинної організації називаються три особи — сам Онищенко, його матір Інеса Петрівна Кадирова та фігурант низки газових оборудок Валерій Миколайович Постний, який, за даними ЗМІ, мав спільний бізнес з олігархом Ігорем Коломойським. Усього у справі фігурують 27 осіб.

5 липня Верховна Рада схвалила зняття недоторканності, затримання і арешт Онищенка. За кілька днів до цього він втік із України і тепер переховується. 10 серпня Онищенка оголосили у всеукраїнський розшук. Пізніше стало відомо, що Антикорупційна прокуратура перевіряє інформацію про отримання народним депутатом Олександром Онищенком російського громадянства і направила запит про правову допомогу для подальшої видачі Онищенка. Наразі вирішується питання про оголошення Олександра Онищенка у міжнародний розшук.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини