Передплата 2024 «Добрий господар»

Російський канал видав відео затримання членів угруповання ІДІЛ за обшук у будинку кримських татар

  • 23.02.2017, 09:31
  • 875

Крім того, російські пропагандисти поширили дезінформацію про сам інцидент.

Російський телеканал «Звезда» проілюстрував нещодавній обшук у будинках кримських татар фейковим відео, а також поширив дезінформацію про сам інцидент.

Повідомляється, що російські пропагандисти видали відео затримання членів угруповання «Ісламська держава» у Москві за нещодавнє затримання й обшук у будинку кримчанина Марлена Мустафаєва в анексованому Криму.

«За неофіційними даними, йдеться про 20 пособників бойовиків. Спецоперація пройшла в Кам’янці. За версією правоохоронців, усі затримані пропагували радикальний іслам і займалися вербуванням», — повідомила ведуча російського каналу.

На тлі цих заяв продемонстрували відео, схоже на спецоперацію, де співробітники ФСБ затримують якихось чоловіків у квартирі. На деяких з цих кадрів — троє чоловіків лежать на підлозі.

Насправді на відео, що продемонстрував канал, — затримання членів угруповання «Ісламська держава» у Москві, що доступне в мережі ще із 15 грудня 2016 року. Це відео у грудні активно поширювали російські ЗМІ.

Нагадаємо, 21 лютого силовики провели обшуки в будинку кримського татарина Марлена Мустафаєва. Згодом йому присудили 11 днів адміністративного арешту за публікацію у соціальній мережі «Вконтакте» у 2014 році. Також затримали учасників протесту біля будинку Мустафаєва, та тих, хто знімав на відео.

Адвокат Еміль Курбедінов повідомив, що до деяких затриманих окупанти застосували фізичну силу, згодом окупаційний суд заарештував ще десятьох кримських татар. Затриманим присудили адмінарешт на 5 діб за звинуваченням у незаконних зборах.

Джерело: Радіо Свобода

Схожі новини