Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

З осені в Україні від грипу померли 18 людей

  • 12.01.2017, 14:22
  • 965

Від початку епідсезону на вірус захворіли близько 4 млн українців.

За даними Міністерства охорони здоров'я, від початку епідсезону на грип та ГРВІ захворіли близько 3 мільйонів українців, із них 65% — діти. Про цена брифінгу в Києві повідомила завідувач "Центру грипу та ГРВІ" МОЗ Тетяна Дихановська.

За перший тиждень нового року від недуги померло 6-ро людей, серед них одна дитина. По два летальні випадки зафіксували у Львівській та Запорізькій областях, по одному у Донецькій та Черкаській. Перевищення епідеміологічного порогу відзначають у 13 областях України. Загалом, від осені померло вже 18 - людей, зокрема, 5 дітей. Щепилися ж від вірусу лише 104 тисячі українців - це менше двох десятих відсотка населення країни. Нині у міністерстві охорони здоров'я фіксують зменшення кількості недужих. Черговий сплеск захворюваності очікують уже від середини січня.

Тетяна Дихановська повідомила: «Спостерігається закономірна тенденція до зниження захворюваності на першому тижні року. це пов’язано як з Новорічними святами так і з канікулами у навчальних закладах. на першому тижні захворіли майже 250 тисяч з них 52 відсотки - це діти до 17 років. наразі найбільших показних захворюваності на грип та ГРВІ зафіксований у Волинській області, найменший - у Луганській. Ми очікуємо підйом захворюваності починая з середини січня місяця, коли діти повернуться до своїх навчальних закладів».

Джерело: 5 канал

Схожі новини