Передплата 2024 «Добра кухня»

Савченко опублікувала списки полонених

  • 10.01.2017, 12:50
  • 1 213

Раніше СБУ обіцяла провести з нардепом роз'яснювальну роботу через намір оприлюднити таку інформацію.

Народний депутат України Надія Савченко опублікувала списки утримуваних в заручниках на непідконтрольних владі України територія Донбасу, українських політв'язнів, утримуваних в російських в'язницях і в окупованому Росією Криму, а також список осіб, яких керівництво "ДНР/ЛНР" хоче отримати від української сторони. Списки вона виклала у Facebook.

У списку інформація про 41 українця (з прізвищами, іменами та по батькові, а також датами народження), які утримуються "ДНР-ЛНР "і підтверджені ними. Також вона надала список з аналогічною інформацією про 121 українця, яких запитує українська сторона. Крім цього, вона опублікувала список з 524 осіб, яких запитують "ЛНР" і "ДНР".

Нагадаємо, Служба безпеки України повідомляла, що має намір провести роз'яснювальну роботу з Надією Савченко щодо її наміру опублікувати списки військовополонених і зниклих безвісти українців. Як заявив радник голови СБУ Юрій Тандіт, в Україні існує певне законодавство, яке обмежує викид будь-якої інформації, пов'язаної з даними про військовополонених, і ця інформація не повинна використовуватися для політичного піару і маніпуляцій.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини