Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Глава ЦРУ звинуватив Росію в спробах впливу на вибори в країнах Європи

  • 05.01.2017, 12:50
  • 1 048

Росія в останні роки намагалася вплинути на політичні процеси в Європі, і багато європейських країн стурбовані можливими спробами Москви втрутитися в майбутні в 2017 році вибори.

Про це в інтерв'ю PBS заявив директор ЦРУ Джон Бреннан, який незабаром залишить свій пост, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми спостерігаємо, що Росія робить багато кроків, які підривають принципи демократії в багатьох країнах. Те, що сталося в ході недавніх виборів (кібератаки під час виборчої кампанії в США, - ред.), не новина", - сказав Бреннан.

Він переконаний, що "Росія робила заходи щодо маніпуляції виборами в країнах Європи".

"Ми бачимо, що вони використовують корумпованих політиків, збираються фінансувати партії і групи, які відповідають їх інтересам. Це активне використання і маніпуляція політичним процесом", - сказав директор ЦРУ.

Бреннан підкреслив, що США не можуть не надавати цьому значення, так як у багатьох європейських країнах, зокрема, в Німеччині і Франції, в цьому році пройдуть вибори.

"Повинен вам сказати, що має місце високий рівень тривоги серед наших європейських партнерів з приводу того, які Росія ховає тузи під рукавом з метою просування своїх інтересів в рамках виборчого процесу", - сказав директор ЦРУ.

У той же час він висловив надію, що з приходом нової адміністрації Трампа російсько-американські відносини можуть покращитись.

"Це не означає, що ми не можемо знайти способи працювати разом. І може бути тепер, з приходом нової адміністрації, з'явиться можливість це зробити. Сподіваюся на це. Але факти говорять про те, що Росія нещодавно намагалася втрутитися в наш виборчий процес", - сказав Бреннан.

Схожі новини