Передплата 2024 «Добра кухня»

В окупованому Криму підвищать тарифи на всі комунальні послуги

  • 18.12.2016, 13:56
  • 1 173

З нового року в окупованому Росією Криму подорожчають тарифи на газ, тепло, воду. Також підвищиться вартість квартплати. 

Про це заявили у «Крименерго», «Вода Криму», «Кримтеплокомуненерго», «Кримгазмережі», а також муніципальному підприємстві «Київський житлосервіс», повідомляє «Крим.Реалії».

Як пише видання, конкретних цифр в службах не уточнили, лише порадили звернутися з приводу звірки платежів в кінці січня.

Повідомляється, що підвищення тарифів торкнеться і пільгової категорії кримчан.

До липня 2016 року для них діяла колишня, українська, пільга по оплаті за утримання будинку та квартплати, без обмеження самої загальної площі житла. З липня 2016 року, пільга зменшилася до 21 квадратного метра загальної площі квартири.

«З січня 2017 року в нас, швидше за все, буде, як скрізь у Росії — 18 квадратних метрів», — сказала працівниця «Київського житлосервісу».

Крім того, як пише видання, окупаційна влада просить жителів максимально обмежити використання побутових нагрівальних приладів.

«З настанням холодів відбувається значне збільшення споживання електроенергії. Так, в години ранкового і вечірнього максимуму споживання перевищує 1300 МВт, що створює дефіцит в енергосистемі», — пояснили в прес-службі Міненерго анексованого півострова.

За даними міністерства, зараз в теплозабезпеченні задіяні всі генеруючі об'єкти Криму, в тому числі і резервні автономні джерела живлення.

Схожі новини