Передплата 2024 ВЗ

Президент: "Українське кіно потребує державної підтримки"

  • 04.12.2016, 12:09
  • 961

Про це Президент України Петро Порошенко заявив під час зустрічі з представниками української кіноіндустрії, передає прес-служба АП.

"Президент Петро Порошенко провів зустріч Учасники зустрічі обговорили пропозиції Глави держави щодо удосконалення законопроекту “Про державну підтримку кінематографії в Україні” та домовились у найкоротший термін підготувати текст нового проекту Закону", - йдеться в повідомленні.

Президент нагадав, що скористався правом вето та повернув до парламенту зі своїми пропозиціями Закон України “Про державну підтримку кінематографії в Україні”, прийнятий Верховною Радою України 22 вересня 2016 року.

“Мета цієї зустрічі знайти спільну точку зору і забезпечити якнайшвидшу підготовку і прийняття цього законопроекту”, — наголосив Порошенко.

За словами Президента, надважливо щоб сучасне українське кіно сприяло розвитку української мови, виховувало патріотизм, розповідаючи про подвиг українських героїв, які нині захищають Україну.

“Переконувати мене в тому, що ми сьогодні маємо підтримати саме українське кіно для того, щоб на телеекранах і в кінотеатрах було якісне, дуже професійне кіно, до якого мав би доступ український глядач, не потрібно”, — сказав Глава держави.

Президент наголосив, що і в Адміністрації Президента, і в Уряді, і в парламенті прихильників прийняття цього закону більш ніж достатньо.

Учасники зустрічі висловили підтримку позиції Президента, яка була зазначена в його пропозиціях по удосконаленню Закону України “Про державну підтримку кінематографії в Україні” та посиленню підтримки кінематографістів.

Схожі новини