Передплата 2024 «Добра кухня»

Трамп проведе першу закордонну зустріч з прем'єром Японії

  • 17.11.2016, 13:41
  • 769

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе стане першим закордонним лідером, з яким зустрінеться Дональд Трамп після перемоги на президентських виборах у США.

Про це повідомляє ВВС.

Під час своєї виборчої кампанії Трамп часто критикував угоду про вільну торгівлю, укладену за ініціативою Барака Обами з Японією та десятьма іншими країнами Азіатсько-Тихоокеанського регіону.

У самій Японії викликали занепокоєння заяви Трампа про те, що і Японія, і Південна Корея повинні докладати більше зусиль до того, щоб захистити себе.

Трамп також говорив, що він захоплюється Сіндзо Абе, але при цьому часто дозволяв собі зневажливо висловлюватися про головних азіатських союзників Америки.

Він звинувачував Токіо і Сеул в тому, що ті платять дуже мало на підтримку американського військового контингенту в своїх країнах.

Заява Трампа про те, що якщо Токіо і Сеул серйозно ставляться до ядерної загрози з боку Північної Кореї, то повинні розвивати свою власну ядерну зброю, викликало переляк і поди.

Після обрання на пост президента США Трамп злегка пом'якшив свою риторику, але спостерігачі, як і раніше, сумніваються в тому, чи збережуться принципи американської політики стосовно країн Азії. Багато чого буде залежати від людей у президентській команді.

Схожі новини