Передплата 2024 «Добрий господар»

СБУ викрила багатомільйонні розтрати під час будівництва житла для військовослужбовців

  • 30.09.2016, 13:20
  • 729

Співробітники Служби безпеки України викрили багатомільйонні розтрати грошей під час будівництва житла для українських військовослужбовців.

Про це у четвер, 29 вересня,повідомили у прес-центрі СБУ, передає Захід.нет.

У відомстві зазначили, що кошти були виділені Міністерству оборони для будівництва житла військовослужбовцям та учасникам АТО у місті Кам'янське на Дніпропетровщині. «Дві комерційні структури у минулому році виграли тендер на будівництво житла для військових, на що отримали з бюджету понад 21 мільйон гривень. Співробітники спецслужби з'ясували, що ділки замість зведення нового будинку викупили стару недобудову, в якій і виділили квартири військовослужбовцям», - йдеться у повідомленні.

У відомстві додали, що житло не відповідає державним будівельним нормам, а реальна вартість квартир у декілька разів нижча.

«Під час обшуків в офісах, автомобілях та за місцями проживання фігурантів справи правоохоронці вилучили 10 тисяч доларів США і документацію, яка доводить здійснення оборудки з бюджетними коштами», - додали у службі.

Через це відкрили кримінальне провадження за статтею «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем».

Наразі тривають оперативно-слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до розтрати державних коштів.

Схожі новини