Передплата 2024 ВЗ

«Вчителька заявила, що дитини не била»

  • 29.09.2016, 19:13
  • 2 387

Хто винен у конфлікті, який стався у СШ №62, розбиратимуться правоохоронні органи.

У СШ №62, що на вул. Театральній, 15, вибухнув скандал. Мама першокласника звинуватила вчительку у побитті її сина Тимофія. Жінка написала заяву до правоохоронних органів про те, що вчителька під час уроку побила її сина скакалкою. Учора до школи нагрянула комісія. Зібралися у повному складі і батьки першачків з усього класу.

Мама Ліна Михайловська розповіла, вчителька принесла у клас м’ячі, але попросила їх не брати. «На перерві діти взяли м’ячі, і мій син посперечався за один із них з однокласником. Хлопці побилися, у Тимофієвого однокласника з носа потекла кров. За кілька хвилин прийшла вчителька і вирішила дати здачі моєму сину за розбитий ніс», — додала мама.

Жінка побачила синці на тілі дитини ввечері під час купання. Дитина про конфлікт у школі нічого не розповіла (зі школи Тимофія забрала бабуся). Наступного дня жінка звернулася у дитячу лікарню на вул. Пилипа Орлика, 4, аби зняти побої, а також написала заяву до Галицького райвідділу. Зі слів мами, синці у сина були на зап’ясті, спині, сідницях та на нозі.

Як розповіла журналісту “ВЗ” в. о. начальника управління освіти ЛМР Зоряна Довганик, про інцидент у школі вона дізналася із ЗМІ. Керівник школи про конфлікт не поінформував. “Очевидцями цих подій були лише учні класу, - каже пані Довганик. - Однак батьки, у повному складі, не дозволили, аби з їхніми дітьми поспілкувався психолог. Ми привели незалежного фахівця з іншої школи, але спілкуватися з учнями він може лише з дозволу батьків. Батьки сказали, що їхні діти і так пережили стрес. А вчителька заявила, що вона дитини не била”.

А ось мама Тимофія, яка звинуватила вчительку у побитті її сина, дозволила, аби її син поспілкувався з психологом. Чи вдасться зробити правильні висновки фахівцю? Не секрет, що конфлікти між дітьми у школі виникають часто. Буває, що і вчителям уривається терпець...

Проте догану вчительці таки оголосили — за те, що вичитувала учня, який погано поводився на уроці, перед усім класом. Але повної картини дня встановити так і не вдалося. Тому цим питанням займуться правоохоронні органи.

Схожі новини