Передплата 2024 «Добра кухня»

50% українців проти надання ОРДЛО особливого статусу

  • 27.09.2016, 12:24
  • 941

Надання особливого статусу Донбасу не підтримують більшість жителів західних і центральних регіонів.

50% опитаних громадян України не підтримують надання Донбасу особливого статусу. Такими є результати соціологічного дослідження Центру Разумкова Ставлення громадян до ситуації в Донбасі, передає Ліга.

"Підтримують таку ідею 22,7% опитаних. Надання особливого статусу Донбасу не підтримують більшість жителів західних і центральних регіонів, а також відносна більшість жителів півдня", - наголошується в повідомленні.

У східному регіоні і в Донбасі (тієї його частини, яка контролюється Україною, - ред) показник тих, хто підтримує і не підтримує надання Донбасу особливого статусу, приблизно рівний.

Проведення виборів на окупованих територіях Донбасу і взяття їх під контроль українською владою не підтримує 50,6% респондентів, підтримують 23,9%", - наголошується в повідомленні.

Не підтримують більшість опитаних на заході і в центрі України, а також відносна більшість на півдні країни.

"На сході і в Донбасі відсоток респондентів, які підтримують і не підтримують, статистично значуще не відрізняється", - йдеться в повідомленні.

Дослідження провела соціологічна служба Центр Разумкова з 9 по 14 вересня серед двох тисяч респондентів у всіх областях України, за винятком окупованих територій. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Схожі новини