Передплата 2024 «Добра кухня»

Волинський нардеп переплив Світязь вздовж!

  • 25.08.2016, 19:02
  • 1 654

Відстань 7 кілометрів 400 метрів подолав за 7 годин 23 хвилини.

Волинський нардеп переплив Світязь вздовж!
Волинський нардеп переплив Світязь вздовж!

Оригінально 25-ту річницю Незалежності відзначив народний депутат України від Волині Ігор Гузь (на фото). Він поставив собі за мету переплисти вздовж найглибше озеро нашої країни — Світязь.

І здійснив це.

Перепливати волинські озера — хобі народного депутата. Він уже підкорив не менше півсотні водойм у Ратнівському, Старовижівському, Любомльському районах, а також головному озерному краї — Шацьку. Цього разу націлився на перлину Волині — Світязь. Чотири роки тому Ігор Гузь уже перепливав і її, правда, по ширині. Тепер завдання собі ускладнив. Маршрут вибрав по найдовшій «лінії» — від урочища Гряда до урочища Мукошин. Усього 7 кілометрів 400 метрів.

Плавці — разом з Ігорем Гузем зважився на заплив і його товариш Валерій Макарук — стартували о 12 годині 33 хвилини. Одягнувши спеціальні костюми, занурилися у воду. День видався сонячним і безвітряним, і це неабияк сприяло спортсменам. Поруч з ними плив рятувальний човен з медиками та дайверами. Та допомога не знадобилася.

Хоча до рятувального човна Ігор Гузь таки кілька разів підпливав. Але не для того, щоб перепочити, а щоб з’їсти банан чи канапку та… взяти свій телефон. Адже упродовж запливу нардеп ще й знімав відео, на яких ділився враженнями та вітав країну з Днем народження! І викладав їх у «Фейсбук».

Найбільша глибина Світязя — майже 60 метрів. Тож якщо вода при березі тепла, то серед водой­ми досить холодна. Нардеп зі­знався, що якби пливли без спеціа­льних гідрокостюмів, то доб­ряче би змерзли... Чоловіки фінішували в урочищі Мукошин увечері, близько 20.00.

Волинська область

Схожі новини