Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На одне робоче місце претендують 3-4 людини

  • 24.07.2016, 16:53
  • 1 215

За перші півроку 2016 року кількість вакансій зросла більше, ніж на третину, порівняно з другою половиною минулого року.

Про це йдеться в дослідженні міжнародного кадрового порталу hh.ua, передає gazeta.ua.

"Масові скорочення лишилися позаду. На ринку праці немає великого напливу безробітних. Понад чверть компаній змогли дозволити собі розширення штату за всіма напрямками. А це вдвічі більше, ніж у 2015 році", - зазначають експерти порталу.

Лідером за кількістю вакансій лишається Київ. Також багато пропозицій роботи у Харкові, Дніпрі, Одесі, Львові. На одне місце претендують 3-4 спеціалісти. Найвища конкуренція в Київській, Харківській і Дніпропетровській області. А також у Сумах, Полтаві. Найнижча — Львівській, Закарпатській, Івано-Франківській, Волинській і Тернопільській областях.

"Найскладніше знайти роботу топ-менеджерам, юристам, студентам і спеціалістам без досвіду, бухгалтерам, фінансистам. А також висококваліфікованим спеціалістам на виробництві. У ТОП-5 професійних сфер із найнижчою конкуренцією входять продажі, робітничий персонал, страхування, консалтинг і готельно-ресторанний бізнес. 67% опитаних роботодавців змогли підвищити зарплати своїм співробітникам на початку 2016 року. Проте у більшості випадків розмір надбавки не перевищував 20 відсотків. Понад чверть компаній підвищили зарплату всім без винятку співробітникам. Але головною тенденцією лишається прив'язка системи оплати до реального внеску співробітника у робочий процес. Найчастіше роботодавці заохочують лише цінних спеціалістів або тих, хто показав хороший бізнес-результат", - повідомляється в дослідженні.

Середня зарплата в регіонах 4-5 тис. грн, у столиці - 7-8 тис. Найвищі зарплати пропонують ІТ-спеціалістам, претендентам на високі посади в міжнародних компаніях. У регіонах найбільш високооплачуваними спеціалістами є керівники філій і регіональних представництв.

"Незважаючи на потепління на ринку праці, зростання кількості пропозицій й зниження конкуренції, знайти хороше місце досить складно. В середньому роботу шукають близько півроку. Чимало роботодавців встановили більш жорсткі критерії відбору кандидатів на посаду: почали давати тестові завдання, встановлюють обов'язковий випробувальний термін", - за даними кадрового порталу hh.ua.

Схожі новини