Передплата 2024 ВЗ

На Київщині ГПУ затримала на хабарі високопосадовців управління ДСНС

  • 01.07.2016, 20:54
  • 1 752

Чиновників взяли "на гарячому".

У Київській області на хабарі затримали заступника начальника обласного управління ДСНС та одного з керівників цього управління. Посадовці вимагали та отримали гроші від підпорядкованого начальника районного відділу ГУ ДСНС України в Київській області в розмірі 50 тис. грн за невжиття заходів щодо звільнення останнього із займаної посади. Про це повідомили в прес-службі Генеральної прокуратури України.

Згідно з повідомленням, зловмисники організували злочинну схему отримання неправомірної вигоди від підпорядкованих працівників, а також суб’єктів господарювання, які здійснюють свою діяльність на території Київської області, за невжиття заходів реагування на виявлені порушення у сфері пожежної та техногенної безпеки.

Посадовців затримали під час одержання неправомірної вигоди, за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням) Кримінального кодексу України.

Наразі вирішується питання про обрання затриманим запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини