Передплата 2024 ВЗ

Голова поліції Донеччини заявив про нестачу 25% кадрового складу

  • 03.05.2016, 18:35
  • 1 052

При цьому молоді поліцейські, яких направили на навчання в інші регіони, не бажають повертатися.

У поліції Донеччини не вистачає 2,6 тис. осіб або 25% кадрів. Про це заявив на сторінці у мережі Facebook голова ГУ Нацполіції у Донецькій області В’ячеслав Аброськін.

За його словами, поповнення, яке три роки тому відправили на навчання у виші, не поспішає повертатися в регіон.

«У кінці травня закінчують своє навчання ті молоді лейтенанти, яких три роки тому ГУМВС України в Донецькій області направило для навчання у вищі спеціальні навчальні заклади для підготовки кадрів нашого регіону. Здавалося б, саме для цих 129 молодих людей має стати справою честі повернутися на Донеччину і захистити своїх земляків від свавілля і беззаконня. Встати на варті миру в регіоні нарівні з такими ж випускниками профільних вузів — військовими ЗСУ і бійцями Нацгвардії, які, на відміну від них, не є вихідцями Донецького краю. Але ж ні... До мене почали надходити звернення від моїх колег-начальників інших областей про зміну місць служби цих випускників», — написав Аброськін.

За його словами, наполягати на службі цих випускників у Донецькій області не будуть, однак це є «справою честі кожного».

«Друзі мої, а хто ж буде служити тут? Сьогодні провів нараду з керівниками підрозділів поліції області, обговорили програму наставництва, розроблену для входження молодих лейтенантів-випускників на посаду напередодні їх прибуття зі спеціальних навчальних закладів. У багатьох з них батьки і будинки на неокупованій території. Для тих же, хто потребує житла, ми готові надати гуртожиток. Я не буду переконувати служити в нашій області. Це справа честі служити у себе вдома захищати своїх земляків і свою землю», — додав Аброськін.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини