Передплата 2024 «Добра кухня»

Bloomberg про провальну відставку Яценюка: "Україна в глухому куті"

  • 17.02.2016, 17:08
  • 1 031

Прем'єр Яценюк проігнорував заклик президента Порошенка піти у відставку. Зараз на Україну чекає протистояння між двома її найбільш впливовими політиками.

Про це пишуть журналісти Bloomberg, передає 24 канал.

Як пишуть журналісти, ця ситуація може призвести до політичної безвиході та ставить під загрозу економіку і мільярди доларів іноземної допомоги.

Як прості українці, так і іноземні покровителі втрачають терпіння через затримку в боротьбі з корупцією і модернізацією економіки.

Журналісти нагадують, що раніше Порошенко закликав до "повного перенавантаження уряду", щоб покласти край політичній нестабільності, але цей намір провалився.

Як пише видання, посилення політичної кризи створює додаткові труднощі для України. Ситуація на Донбасі теж значно погіршилась протягом останньої доби.

Залишається крихкою і економіка, що відновлюється від 18-місячного спаду. Гривня втратила 10% вартості в цьому році. Росія також загрожує судовим процесом у зв'язку з кредитом на 3 мільярди доларів, який Україна не погасила після провалу спроб по реструктуризації.

Тепер Порошенко і Яценюк повинні отримати схвалення все більш ворожого парламенту.

Схожі новини