Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Москаль: "Уряд має прийняти рішення щодо транзитних російських фур"

  • 14.02.2016, 19:16
  • 818

Уряд повинен зібратися на екстрене засідання і вирішити, що робити з російськими фурами, які транзитом в'їжджають в Україну з території Євросоюзу.

Про це заявив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, пише УНІАН.

"Пункт пропуску в Нижніх Воротах працює в звичайному режимі. Немає ніяких ексцесів і на контрольно-пропускних пунктах, розташованих на кордоні з країнами ЄС в рамках Закарпаття", - зазначив Геннадій Москаль.

Він також додав, що через КПП "Дяково" на сьогодні, 14 лютого, оформлена 1 фура з російськими номерами, яка виїхала до Румунії, а через КПП "Ужгород" 2 російські фури виїхали до Словаччини.

"Усі машини стояли на митному оформленні ще до початку акції. Більше російських фур на КПП області на даний момент немає", - додав голова Закарпатської ОДА.

Однак, на його думку, є інша проблема - з боку Румунії, Словаччини та Угорщини в добу через закарпатські КПП в Україні в'їхало близько 100 фур з російськими номерами. Вони оформлені митницею та прикордонниками, оскільки ніяких підстав не оформляти їх немає.

"Щодо російських фур, які транзитом в'їжджають на територію України з Євросоюзу (так само, як і щодо їдуть через Україну до Євросоюзу), уряд повинен зібратися на екстрене засідання і прийняти принципове рішення, яке ми чекаємо. Поки ніяких рішень не прийнято", - зазначив Москаль.

Схожі новини