Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Уряд України розробляє нові обмеження для ухилянтів

  • 21.04.2024, 19:30
  • 453

Український уряд напрацьовує заходи для підвищення ефективності мобілізації. Уже найближчим часом стане відомо детальніше про нові обмеження для військовозобов'язаних, які відмовляються виконувати конституційний обов’язок

Фото: твоє місто
Фото: твоє місто

Міністр юстиції Денис Малюська заявив про розробку нових обмежень для осіб, які уникають служби на фронті. Також, за його словами, держава планує створити умови, при яких бажання захищати країну буде вигіднішим, ніж уникнення цього обов’язку.

«Більшість послуг можна було б не надавати тим, хто ухиляється від виконання свого військового обов’язку, і без воєнного стану, і без закону про посилення мобілізації. Зараз закон про адміністративні послуги це дозволяє робити. А щодо інших обмежень, це цілком прийнятно і можливо», — заявив чиновник.

Зокрема, йдеться про встановлення обов’язкової умови для отримання низки адміністративних послуг — наявність з собою військово-облікових документів.

На думку ж міністра у таких обмеженнях немає нічого неконституційного, адже Конституція дозволяє у воєнний час обмежувати більшість прав, зокрема й право на майно, право власності та інших.

Схожі новини