Передплата 2024 «Добрий господар»

Канада, США та Мексика уклали екологічну угоду

  • 13.02.2016, 09:53
  • 510

Канада, США та Мексика уклали тристоронню угоду, що може покласти початок першому північноамериканському договору щодо зміни клімату та розвитку "зеленої" енергетики.

Про це на прес-конференції у Вінніпезі повідомив міністр природних ресурсів Канади Джим Кар, повідомляє Укрінформ.

"Від сьогодні уся інформація щодо енергії у Північній Америки та енергетичні мапи надходитимуть до однієї платформи. Це є дуже значимим, оскільки дозволить нам по-новому поглянути на континентальну енергетичну інтеграцію", - сказав Кар.

Він додав, що угода дозволить також посилити взаємодію трьох країн у питанні чистої енергії. "Цей меморандум є важливим кроком до континентального підходу до енергії та розширює наші можливості по підготовці ще більш амбітної угоди щодо нешкідливої для навколишнього середовища енергії", - наголосив міністр природних ресурсів Канади.

Водночас, він підкреслив, що низькі ціни на нафту та інші природні копалини не сприяють "озелененню" енергетики. "Нашим завданням є використання цієї дуже низької точки у цінах на природні ресурси задля проведення трансформації: необхідно знайти золоту середину між розвитком природних ресурсів та турботою про навколишнє середовище", - підсумував Кар.

Схожі новини