Передплата 2024 ВЗ

За кордон — на поромі

  • 12.02.2016, 10:39
  • 968

Відтепер в Угорщину можна і доплисти.

Уже до кінця 2016 року на Закарпатті з’являться нові пункти пропуску на кордоні з Угорщиною та Польщею. Таку новину днями озвучив начальник Закарпатської митниці Державної фіскальної служби Володимир Колесников.

Чиновник уточнив, що з цього питання відбуваються переговори з губернатором Геннадієм Москалем. Йдеться про відкриття нових пунктів пропуску на кордоні з Угорщиною, два з яких будуть поромними.

Є в планах і будівництво пішого переходу на кордоні з Польщею Лубня-Волосате. Завдяки цьому у тому регіоні очікується збільшення потоку туристів, відкриття нових закладів та підприємств, які б забезпечили місцевих роботою.

Також розглядається будівництво автомобільного пункту пропуску «Соломоново-Чієрна над Тісоу» на словацько-українському кордоні.

За попередньою інформацією, один із поромних пунктів перетину кордону через річку Тиса буде неподалік Чопа, інший — біля села Вілок Виноградівського району. Тут, до речі, угорська сторона за кошти Євросоюзу запланувала спорудити і паркінг для подорожуючих Закарпаттям на човнах. Також, за інформацією угорських ЗМІ, у зв’язку з великим потоком контрабанди через Тису сусіди України мають намір створити й річковий прикордонний патруль.

Закарпатська обл.

Схожі новини