Передплата 2024 ВЗ

Президенти Росії й Казахстану обговорили Україну й Туреччину

  • 08.02.2016, 19:45
  • 1 121

Президенти Казахстану Нурсултан Назарбаєв і Росії Володимир Путін у телефонній розмові обговорили, серед інших тем, стан російсько-українських відносин, повідомила прес-служба голови казахстанської держави.

Також вони говорили про стан виконання мінських домовленостей, мовиться в повідомленні.

Іще однією з тем розмови, крім питань співпраці між двома країнами, було й погіршення російсько-турецьких відносин. При цьому, як повідомили в Астані, Путін «повторив, що труднощі створила турецька сторона, у зв’язку з чим кроки для нормалізації повинна здійснити Туреччина».

У Кремлі про цю ж розмову повідомили вкрай коротко, зокрема, згадавши, що співрозмовники обмінялися думками «з актуальних питань регіональної політики».

Росія останнім часом різко погіршила відносини з багатьма державами світу. Зокрема, це стосується України, що зазнала воєнної агресії у Криму й у частині Донбасу, які наразі лишаються окупованими територіями. Із Туреччиною ці відносини погіршилися після чергового порушення турецького повітряного простору російським бойовим літаком, що бере участь у російському втручанні у громадянську війну в Сирії на боці сирійської влади. Туреччина збила літак-порушник, факт порушення підтвердили й її союзники, але Москва все заперечує це й інші такі порушення і вимагає натомість вибачень від Анкари.

Схожі новини