Передплата 2024 «Добрий господар»

У Росії вирішили не заморожувати "Турецький потік" та будівництво АЕС

  • 02.12.2015, 08:37
  • 733

У переліку спеціальних заходів Росії проти Туреччини не згадуються такі проекти як "Турецький потік" та АЕС "Аккую".

Реалізація великих інвестпроектів, включаючи газопровід "Турецький потік" і АЕС "Аккую", не заморожується постановою уряду РФ, перспективи даних проектів - це справа компаній, повідомляє Прайм "з посиланням на заяву глави Мінекономрозвитку РФ Олексія Улюкаєва, передає УНІАН.

"Що стосується великих інвестпроектів, наразі жодних рішень щодо їх зупинки, припинення фінансування не приймалося. Тому ми виходимо з того, що вони діють в тому вигляді, в якому діяли до прийняття цієї постанови уряду", - сказав міністр.

Раніше агентство Рейтер з посиланням на джерела в "Газпромі" повідомило, що Росія може припинити будівництво газопроводу "Турецький потік" з Росії до Туреччини через Чорне море в рамках економічних обмежень щодо Туреччини у відповідь на збитий російський бомбардувальник Су-24. У "Газпромі" коментувати інформацію Рейтера відмовилися.

Улюкаєв особливо вказав, що припинення роботи комісії по інвестиційному співробітництву з Туреччиною не пов'язана з реалізацією таких проектів як "Турецький потік" та будівництво АЕС "Аккую".

"Це справа господарюючих суб'єктів "Газпрому" та "Росатому" і постанова уряду зовсім не означає, що вони припиняють роботу", - підкреслив він.

"Ці проекти не заморожуються якимось рішенням, пов'язаним з постановою уряду, як надалі вони працюватимуть - це від них залежить. Уряд їх не заморожував", - зазначив міністр.

Схожі новини