Передплата 2024 ВЗ

ЗМІ: "РФ запланувала відкриття в Сирії нової авіабази та розміщення близько 1000 осіб спецназу"

  • 01.12.2015, 15:02
  • 862

Росія розширює військову присутність в Сирії та будує нову авіабазу. Про це повідомляє британська газета The Times з посиланням на свої джерела.

На авіабазі Аль-Шайрат, яка дислокована неподалік від центрального сирійського міста Хомс, вже розташовуються російські штурмові вертольоти, військова команда прибула туди «близько місяця тому, і привезла нове обладнання», повідомило виданню джерело.

Від 50 до 60 російських військових живуть на базі, хоча деякі розміщуються в Хомсі, оскільки це недалеко від аеропорту. «Наскільки я знаю, раніше на авіабазі було 10 бойових літаків і 15 вертольотів», - додало джерело.

На думку автора статті, відкриття нової бази передбачає збільшення кількості військових літаків РФ в Сирії — їх кількість може перевалити за 50. А поряд з авіабазою розмістять спецназ загальною чисельністю близько 1000 осіб. «На авіабазі Аль-Шайрат розташовано близько 45 авіаційних ангарів, кожен з них укріплений, щоб запобігти будь-яким пошкодження при обстрілі або авіаударі», — пише видання, посилаючись на кувейтську газету «Аль-Рай». Також у авіабази, крім основної злітно-посадкової смуги, є резервна довжиною в 3 км.

Нагадаємо, ЗМІ ще у вересні повідомили, що поблизу сирійського міста Латакія Росія будує військову авіабазу з тимчасовим помешканням для військових.

Водночас 13 листопада стало відомо, що РФ розгорнула на авіабазі у Сирії новітні ракетні комплекси С-400.

Джерело: ZN.UA

Схожі новини