Передплата 2024 «Добрий господар»

"Весела ніч" у Кривому Розі: як голова ТВК тікав і повертався

  • 01.12.2015, 12:26
  • 834

У Кривому Розі цієї ночі на шести районних виборчих комісіях, що були вже розпущені, намагалися поспішно провести засідання.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав керівник організації Автомайдан-Кривий Ріг, спостерігач на виборах Антон Кравченко.

«Коротко про останні події: О 22:00 Територіальна виборча комісія (ТВК), постановила про розпуск шести районних виборчих комісій (РВК) у Кривому Розі, крім Інгулецького району! Гівель, голова ТВК, втік з голосування і викрав із собою печатку ТВК. Почав збирати швидко вже розформовані РВК для проведення засідання! В цей час мені, як спостерігачу на виборах, котрий писав акти про порушення, почали дзвонити та запрошувати з’явитись в РВК, де будуть розглядати мої скарги! Було вирішено зібратись Автомайданом, Правим сектором та Громадською вартою і поїхати по всім РВК, де попередити вже розформовані комісії про те, що вони втратили свої повноваження, про те, що зараз їм привезуть офіційне оголошення про їх розпуск, і якщо вони будуть намагатись провести засідання - це буде протизаконно!» - написав Кравченко.

За його словами, активісти поїхали до кожної РВК, їх намагалися не впустити, незважаючи на посвідчення спостерігачів, журналістів, депутатів.

«Коли з боєм проривалися на кожну дільницю та показували постанову ТВК, члени РВК відмовлялись її приймати та намагались продовжити засідання. На кожній РВК, були складені акти та протоколи в міліцію про правопорушення!» - написав активіст.

У цей час, як повідомляє Кравченко, з’явився голова ТВК Павло Гівель, який почав особисто їздити по дільницях і намагався змусити членів РВК проводити засідання. Депутат від «Самопомочі» Семен Семенченко почав пояснювати колишнім членам РВК про те, що вони порушують закон. На кожній РВК складені акти та протоколи в міліцію про правопорушення.

Крім того, голову ТВК Гівеля невідомі, а, можливо й він сам, як пише Кравченко, облили зеленкою. Він намагався звинуватити в цьому активіста Автомайдану.

Схожі новини