Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

А дихальний апарат – від футболістів мюнхенської «Баварії»

  • 30.11.2015, 20:12
  • 1 106

Німецький фонд «Hope», футбольний клуб «Баварія» та німецькі лікарі допомагають українським дітям бути здоровими.

А дихальний апарат – від футболістів мюнхенської «Баварії»
А дихальний апарат – від футболістів мюнхенської «Баварії»

Уп’яте за цей рік до Львова прилетів керівник фонду «Hope» Вольфганг Понто (Німеччина). Цього разу Львівський обласний опіковий центр, що у 8-й міській клінічній лікарні Львова, отримав перев’язувальні матеріали і засоби для лікування дітей з опіковими травмами. Окрім того, фонд допомагає у проведенні ремонту у відділенні і дбає про забезпечення необхідними для роботи українським лікарям апаратами. «Сердечність і дружелюбність українців притягує. Впевнений, що приїдемо сюди ще не раз», - обіцяє Вольфганг Понто.

Допомога українським хворим розпочалася з ініціативи футбольного клубу «Баварія» (Мюнхен), який у лютому 2015 року, прибувши на матч із ФК «Шахтар», профінансував візит до опікового центру у Львові знаного у світі пластичного хірурга, професора Клауса Екснера і подарував від себе лікарні дихальний апарат з компресором вартістю 372 тисячі гривень.

- Попри те, що у Львові відбувся гарний футбол, на який ми б і так прибули, ще й вирішили зробити добру справу, яка служитиме людям довго, - розповідає Вольфганг Понто. — З цього часу і розпочалася допомога українцям. Ми знаємо, що Украї­на переживає нелегкі часи, і багато дітей з різними травмами потребують допомоги.

Серед дітей, яких зібрали спеціально до візиту доктора Клауса Екснера, були й діти з дитячих будинків. А також ті, батьки яких загинули чи брали участь в АТО. До Львова на консультацію приїхали хворі діти з інших регіонів України.

Протягом кількох днів професор надавав консультації і оперував.

Більшість пацієнтів, які зверталися по допомогу, - із вродженими і набутими вадами повік та вушних раковин, гемангіомами та невусами обличчя, післяопіковими та посттравматичними рубцями й дефектами.

До опікового центру у Львові додалося й офтальмологічне відділення Львівської обласної лікарні ОХМАТДИТ у смт Брюховичі, де маленьким українцям проводили операції. Під час роботи німецькі фахівці виявляють недоліки і потреби українських клінік і за можливості допомагають засобами, перев’язувальними матеріалами, у яких завжди є необхідність.

Довідка «ВЗ»

Дитячий опіковий відділ було створено як окремий структурний підрозділ у восьмій лікарні м. Львова у грудні 1994 року, а з 2004 року відділ входить у «Центр термічної травми і пластичної хірургії», який у Львові називають «Опіковий центр». Щороку у дитячому відділенні опікового центру лікують понад 450 пацієнтів. За весь час існування надано допомогу понад 10 тисячам хворих.

Схожі новини