Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Пісний відмовився від статусу учасника бойових дій

  • 25.11.2015, 14:28
  • 1 057

Також він погодився сприяти розслідуванню у справі корупційних звинувачень проти нього.

Заступник начальника Головного управління боротьби з організованою злочинністю СБУ Василь Пісний стверджує, що написав офіційну заяву про відмову від статусу учасника бойових дій. ЗМІ мають у розпорядженні заяву Пісного.

"Щодо надання мені статусу учасника бойових дій, хочу повідомити наступне. Порядок надання статусу учасника бойових дій учасникам АТО визначений у постанові Кабінету міністрів України від 20.08.2014 № 413. З 30 липня по 2 серпня 2014 я, виконуючи службовий наказ, перебував у зоні проведення антитерористичної операції. Відповідно до вищевказаної постанови, вище керівництво МВС було зобов'язане в місячний термін після завершення особами виконання завдань подати на розгляд відомчої комісії відповідні документи про виконання мною службового обов'язку в зоні АТО (...) У той же час хочу заявити, що для мене, генерал-лейтенанта, цей статус є абсолютно не потрібним. Тому я написав офіційну заяву про відмову від цього статусу. Вважаю, що статус учасника бойових дій насамперед повинні отримувати бійці, які беруть (брали) участь у бойових діях на передовій ", - йдеться в заяві.

Пісний також зазначив, що інцидент, який стався з його участю і участю народного депутата Володимира Парасюка 19 листопада на засіданні антикорупційного комітету Верховної Ради, "є неприпустимим для клубу розвинених держав цивілізованих демократій, в який ми так прагнемо потрапити".

"Тому хочу вибачитися перед всіма українцями за ту ганьбу, яку їм довелося спостерігати, учасником якого не з власної волі довелося стати і мені. Адже нікому, а тим більше чиновнику, депутату або міліціонеру - не дозволено в такий варварський спосіб доводити свою правоту або встановлювати справедливість. Для цього є Конституція України та закони нашої держави", - підкреслив представник СБУ.

Він також заявив, що нікому "не дозволено приватизувати, монополізувати і спекулювати на Революції Гідності", а "заслуга кожного в цих бурхливих подіях - справа власної совісті", "а результати нехай оцінюють нащадки і історія".

"Не можу оминути також голослівні заяви про кримінальні провадження і неправомірні дії, які нібито я вчинив. Це питання - до правоохоронних органів. Якщо хтось має такі факти, то їх повинні вивчити і дати оцінку правоохоронні органи. Зі свого боку можу обіцяти абсолютне сприяння неупередженому та професійному розслідування фактів, якщо вони підтвердяться", - йдеться в заяві.

Як повідомлялося, нардеп Володимир Парасюк на засіданні парламентського комітету вдарив ногою генерала СБУ Василя Пісного. Пісний звернувся із заявою до Генеральної прокуратури України щодо завдання йому тілесних ушкоджень під час виконання службових обов’язків.

Згодом стало відомо, що Пісний оформив собі статус учасника бойових дій.

Джерело: Інтерфакс-Україна.

Схожі новини