Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Меркель: "Через катастрофу Су-24 ситуація в Сирії знов ускладнилася"

  • 25.11.2015, 14:59
  • 967

Ангела Меркель вважає, що ситуація зі збитим турецькими винищувачами російського Су-24 призведе до нової ескалації в Сирії.

Про це вона заявила в середу, виступаючи перед депутатами в бундестагу, повідомляє Укрінформ.

"Через катастрофу (російського літака) ситуація знову ускладнилася. Ми повинні зараз все зробити, щоб запобігти ескалації", - заявила Меркель.

Напередодні вона телефонувала з цього приводу турецькому колезі Ахмету Давутоглу і просила того "зробити все, щоб розрядити ситуацію".

"Звісно, кожна країна має право захищати безпеку своєї території. Проте, з іншого боку, ми завжди повинні зважати на те, яка напружена загальна ситуація в регіоні", - сказала вона.

Меркель також вкотре закликала всі сторони, які так чи інакше беруть участь у розв’язанні конфлікту, продовжувати конструктивну співпрацю щодо припинення війни в Сирії. "Абсолютно очевидно, що реальне розв’язання криється лише в політичному вирішенні. Немає інших шляхів, які наблизили б до нас довгострокове розв’язання", - наголосила вона.

Голова німецького уряду сподівається, що після двох раундів переговорів по Сирії, які вселили певний оптимізм, процес "не буде відкинутий занадто сильно назад".

Меркель також заявила, що Німеччина збільшить свою участь у міжнародних зусиллях у боротьбі з тероризмом: «Якщо необхідні додаткові зобов'язання, то ми з самого початку їх не виключатимемо».

Канцлер повідомила, що увечері в середу в ході зустрічі з президентом Франції Франсуа Олландом обговорить подальші спільні дії в цьому питанні.

Схожі новини