Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Яценюк доручив припинити закупівлю російського газу

  • 25.11.2015, 13:18
  • 738

Нафтогаз продовжить транспортувати газ до Європи.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив НАК "Нафтогаз" припинити закупівлю газу в ПАТ "Газпром". Про це він заявив під час засідання Кабінету міністрів, передає Інтерфакс-Україна.

НАК «Нафтогаз України» повідомила, що очікує сьогодні отримати весь обсяг російського газу, який було оплачено раніше. Відповідно до поточних угод з Газпромом, компанія планує надалі контрактувати російський газ в міру необхідності, залежно від рівня споживання в Україні та з урахуванням пропозицій на європейському ринку. До цього часу Нафтогаз буде приймати російський газ лише для транспортування в Європу.

Україна продовжить транспортувати російський газ для європейських споживачів у повній відповідності до умов контракту.

«За останні півтора року ми показали, що можемо забезпечувати безперебійний транзит російського газу незалежно від того, поставляється він для України чи ні, і в літній, і в зимовий сезон. У цей час торік ми не закуповували російський газ при менших запасах газу в наших ПСГ і менших можливостях для імпорту газу з ЄС. Наскільки нам відомо, і Газпром, і його клієнти задоволені якістю і надійністю наших послуг з транзиту», — зазначив глава правління Нафтогазу Андрій Коболєв.

Схожі новини